1/12

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΜΑΣ;

______________________________________________________________

Ο KYKNOΣ

της Elizabeth Egloff

Κοινωνικό     

Συντελεστές

Μετάφραση:

Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία:

Σταύρος Στάγκος  

Σκηνικά - Κοστούμια: 

Κατερίνα Χατζοπούλου 

Κίνηση:  

Στέλλα Κρούσκα

Μουσική:

Violet Louise 

Φωτισμοί: 

Γιώργος Αγιαννίτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: 

Αιμιλιάνα Σοφιά

 

Παίζουν: 

Υρώ Λούπη,

Κώστας Ανταλόπουλος,

Συμεών Κωστάκογλου

Οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ».

Η Ντόρα είναι μια νοσοκόμα κοντά στα σαράντα, που ζει πάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Νεμπράσκα, σε μια γη  επίπεδη, άχρωμη και βαρετή, σ ένα χέρσο τόπο.. Έχει περάσει από τρεις άτυχους γάμους και τώρα είναι η μοναχική ερωμένη του γαλατά Κέβιν, που είναι παντρεμένος με παιδί… Έτσι αποπνικτικά ζει, όταν ένα βράδυ, εισβάλλει επεισοδιακά στο σπίτι της και αμέσως μετά και στη ζωή της, ένας κύκνος. Ένας κύκνος που σύντομα μεταμορφώνεται μπροστά της, από ένα αφοσιωμένο pet,  σ έναν νέο άντρα που τα μαθαίνει όλα από το μηδέν… να μιλάει, να κινείται και να τρώει σαν άνθρωπος. Έναν άντρα “πρωταρχικό», πληγωμένο, ορμητικό και απρόβλεπτο, που την ερωτεύεται, την ζηλεύει και την διεκδικεί με έναν τρόπο που γνωρίζει  μόνο από τις φαντασιώσεις της. Τώρα, ο Κέβιν έχει αντίζηλο, έναν άνθρωπο-πουλί. Ένα πλάσμα που θα τους παρασύρει σ ένα αστείο, παθιασμένο, ποιητικό αλλά και τρομακτικό ταξίδι.

 Ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο σε ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στην μαύρη κωμωδία και το υπαρξιακό θρίλερ, όπου όλοι «αρνούνται ρητά και κατηγορηματικά να περάσουν την ζωή τους δυστυχισμένοι».    

Η Elizabeth Egloff είναι απόφοιτη της Σχολής Θεάτρου του Yale, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το έργο της The Swan (Ο Κύκνος). Έκτοτε το έργο αυτό,  έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε πολλά θέατρα των Η.Π.Α και διεθνώς. Στην Νέα Υόρκη, τον ρόλο της Ντόρας ερμήνευσε η Frances McDormant, βραβευμένη με Oscar για την ταινία Fargo των αδελφών Κοέν. 

15η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019 -2020

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 104 31  |  Αθήνα  |  Τηλ: 210 5242211  |   info@aggelonvima.gr                                 © ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ 2015  |   Web design by MMMDESIGN

  • Facebook - White Circle